Klokt lederskap

– mellom dyder og dødssynder

Paul Otto Brunstad

Dårlig lederskap skyldes primært ikke mangel på kunnskap, men klokskap. Faglig innsikt og kunnskap er viktig, men ikke tilstrekkelig for å bli en god leder.

Alt kan nemlig gjøres riktig i henhold til regler og prosedyrer, likevel går det meste galt. Hvorfor? Dårlig lederskap skyldes primært ikke mangel på kunnskap, men klokskap. Klokskap er evnen til å handle og til å treffe riktige avgjørelsene i konkrete sammenhengene. Klokskap er en avgjørende egenskap i alt lederskap, enten en er offiser, økonom, sykepleier eller lærer.
Klokt lederskap – mellom dyder og laster vil forfatteren peke på faktorer som fremmer, men også som hemmer godt lederskap. Vekten er lagt på hva det er mulig å lære av de klassiske dydene og dødssyndene for å fremme nettopp klokt lederskap.

 

Utgivelsesår: 2009
278 sider

Boken kan kjøpes hos bokkilden.no.

11 thoughts on “Klokt lederskap

 1. Var på årskonferanse i Bergen Næringsråd og likte godt dine tanker om klokt lederskap, byråkrati som begrensende faktor for kreativitet etc.

  Er det noen av dine bøker som omhandler disse tema vil jeg svært gjerne kjøpe dem for å lese en utdypning av dine spennende resonnement.

  mvh
  Peter Kolderup Greve

 2. Takk for det! Satte også pris på å få dele tanker og ideer med et kompetent publikum. Alt godt til deg og dine oppgaver! Hilsen Paul Otto Brunstad

 3. Hei,
  har nettopp lest boken din om klokt lederskap. Jeg holder for tiden på med en masteroppgave der temaet er lederskap på multinasjonale skip. Jeg har også tidligere studert filosofi.
  Jeg synes du i denne boka summerer opp et gedigent felt, der få konkrete svar kan gis, på en fantastisk god måte. Dette er en bok for langt flere enn ledere, en bok med stor livsvisdom jeg tør påstå egner seg for de fleste. Takk for bidraget.
  Espen

 4. Det høres ut som en spennende oppgave du er i gang med. Takk for god respons på min bok. Lykke til med dine egne skriverier!
  Hilsen
  Paul Otto Brunstad

 5. Ble inspirert til å skaffe meg boka etter et første møte via Olavsfestdagene nå nylig. Du gjorde et sterkt inntrykk! Jeg har hatt noen utrolig gode og spennende timer med boka. Den beste jeg har lest om ledelse og selvledelse på leeenge – ei bok som berørte meg! Snart blir det studiesirkel med gode venninner!

 6. Hei Bente, fant din kommentar først i dag. Takk for hyggelig og oppmuntrende tilbakemelding både på bok og samling under Olavsfestdagene.
  Beste hilsen
  Paul Otto

 7. Interessant artikkel i dagens VL – hjertens enig og stemmer godt med tankene til bla Sir Ken Robinson og http://zhaolearning.com/2012/06/06/test-scores-vs-entrepreneurship-pisa-timss-and-confidence/.

  Vi arrangerer forresten konferanse om temaet i november – se link under.

  Ta gjerne kontakt om du har tid til et et møte neste gang du er i hovedstaden!

  Med hilsen

  Gunnar Østgaard, daglig leder
  Amendor as

  – Amendor er medarrangør av http://www.disruptiveeducation2012.com – velkommen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *